The Rides

Bila pergi kat outdoor pulak, mak aiii banyaknya rides, bukan sahaja untuk budak-budak, malahan untuk dewasa pun ada jugak. Tak merasa nak naik Eye of Malaysia, so naik Skymaster Wheel yang tinggi ini.

See, tinggi sangat..I pun tak tahu bila last naik ferris wheel nie, rasanya kat Genting atau funfair tapi kalau kat funfair tu rasa mcm cuak sikit, sebab bila berpusing-pusing, besi-besi tu semua berbunyi, rasa mcm nak runtuh aje tapi nie tak terasa langsung.

Danish the Menace and Ryan the Lion cuak giler bila tgk benda nie berpusing kat atas..hehehe, semuanya first experience bagi they all. Tak apa, nanti kita pi lagi kat Gold Coast yer. Daddy dah promise nak bawak kiter jalan-jalan pusing Aussie, nie kan.

I memang teringin giler nak naik carousel nie. Nasib baik bila tengok buku Show nie, ada benda alah nie, kalau tak, nun jauh nak ke Gold Coast untuk naiknya.

The boys really enjoyed naik carousel nie. Mula-mula Ryan agak takut jugak, tapi lama-lama dah okay aje nampak gayanya.

Banyak booth games disediakan disini and hadiah soft toys memang berlambak-lambak and besar gedabak. Tak tahulah kalau main, macam mana nak mengangkutnya balik..tak muat kereta, gamaknya.

A fews pictures adalah section for kids playland tapi agak terkesima jugak, sebabnya canggih ler. And all the children memang enjoy sangat kat sini.



Some rides the parents boleh temankan anak-anak mereka sekali, yer la..mana yang kecik-kecik tu kang tak pasal-pasal melompat dari benda-benda bergerak tu, tak ker haru nanti.

Nama ride nie Insanity and I memang giler tengoknya. Bukan sahaja giler malahan gerun jugak. Eii, takutnya tengok mereka-mereka yang berani naik rides nie. Siap pusing 360 degree lagi. Nasib baik tak ada petir, kalau tak, mati kehagusan kat sana.

Antara rumah hantu..Daddy jack nak merasa tengok hantu Mat Salleh. Danish pun nak masuk jugak, tapi antara berani dengan tak aje. Sementara menunggu Daddy Jack and Danish selesai, I and Ryan the Lion, pusing-pusing dulu kat situ untuk tengok other rides.

The Claw Rides..terjerit-jerit bebudak muda dalam nie. Ryan the Lion melopong tengok

Gravitron

Big Dipper, memang mengerikan roller coaster die…I yang duduk kat bawah nie pun kecut aje bila tengok

The Matterhorn, teringin jugak nak naik nie tapi kesian pulak kat Daddy Jack nak kena jaga both kids, maybe next year.



The XXXL

The SkyFliers

Game booth

Bungee Jumping

Ohhhh, memang terasa gerun bila tengok all the rides nie and tengok mereka-mereka yang berani naik dan experienced the rides…tetapi tidak bagi I, ada yang habis, muntah takpun terkencing dalam seluar, buat malu aje……later will blog about the kids pulak, memang suka they all dapat their wishlist.

This entry was posted in Aussie, event, leisure activity, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

2 Responses to The Rides

  1. atty's says:

    dulu masa muda belia remaja.rajin nak main semua menan tu ..dah tua2..nie tertiba je kty rasa gerun.

  2. Liza says:

    theme park visit mmg best, if only there's more of this in our country at affordable rate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s