The Showbags

Ini sebenarnya yang Danish the Menace nanti-nantikan, the showbags. Dia dah rancang apa yang nak dibelinya, siap ada list lagi. Showbag nie macam satu wishlist samada kanak-kanak mahupun orang dewasa. Apa showbags nie yer ?

Bila masuk dalam dewan nie, memang terasa macam budak-budak semula sebab Showbags nie kebanyakan wishlist untuk kanak-kanak. Its part of the marketing of some companies here.

Orang memang agak ramai dalam nie, ada yang dah sarat barat tangan dengan showbags nie. Bebudak-budak senyum sampai ke telinga dengan showbags masing-masing.

Untuk dewasa, ada la jugak tapi tak sehebat untuk kanak-kanak. Ada a few yang menarik hati I tapi tak terasa nak belipun. Normally untuk dewasa nie lebih kepada reading materials and some hobbies jugak.

Apa ada dalam showbags nie ? Well, mcm showbags for Toys Story nie, dalam showbags tu ada wheelie bag, backpack, drawstring bag, wallet, glider, stickers and soft toys dengan harga AUD30=RM90 sahaja. Rasanya murah jugak sebab dapat 3 beg sekali gus !!!!.

As for Ryan the Lion, we all tak dapat nak decide nak belikan untuk die yang mana satu, samada Thomas or Bob the Builder punya showbags sebabnya, 2-2 pun okay jugak. Bila tanya die nak mana satu, die pilih Thomas.

A Dora’s showbags..ada banyak lagi showbags untuk cartoon character yang tak sempat nak ambik gambar, sebabnya rambang mata menengok satu persatu, apa yang best.

Nie waktu nak balik, satu family depan I nie, penuh tangan die dengan showbags, heheheheh, nasib baiklah anak I yang tahu minta itu ini cuma sorang dulu, yang si kenit belum pandai minta macam-macam, kalau tak pengsan. Daddy Jack pun cakap, nasib baiklah event nie setahun sekali..kalau tak, parah kiter !!!!

Nie diantara showbags yang sempat kami rembat…mata dah rambang, hujan pun makin lebat so ini ajelah hasilnya…mari kita tengok yer.

Muka Ryan the Lion and Danish the Menace yang so excited bila dapat showbags masing-masing.
As Ryan the Lion’s showbags, Thomas Showbags yang ada backpack, cooler bag, plate and bowl melamine set, umbella, sipper and cap. Payung tu kena sorokkan, kalau tak, habis nanti disesahnya orang especially Danish.

Danish as usual, bila dah banyak-banyak pilihan die, dah tahu nak beli yang mana satu, Akhirnya die pilih Batman showbags aje yang ada backpack, pencil case, lunchbox set, jam and colour pencil.

Tak sabar-sabar nak pakai pergi sekolah, katanya

As moe me, masa jalan-jalan tu terpaut jugaklah dengan this Freddo showbags. Freddo nie coklat, and the boys memang suka makan coklat nie.

Disebabkan nak thermos tu, I pun gigih beli Cadbury showbags yang juga coklat. Ada one showbags yang I nak sangat that is Gossip Girl showbags tapi tak kesampaian pulak.

Remember, yang we all kena kutip all the stuffs from participating outlets..so inilah hasil kutipan we all. Nie pun tak semua yang we all jumpa, only a fews aje. Mostly, they all bagi some healthy snacks like cereal and fruits.

Masa we all pergi gathering pelajar-pelajar postgrads hari tu, Daddy Jack dah berkenan dengan boots salah seorang my friends. Die siap belek lagi apa jenama kasut tu, rupanya Crocs. Kebetulan pulak, Crocs pun ada buka booth kat sini, and ada pulak boots nie. He insist nak beli untuk I walhal I rasa bilalah nak pakai sebab winter is over already. Tapi Daddy Jack cakap “Kita ada 2 kali winter kat sini, yer”…okaylah I ambik jugak. So, now, Crocs Nadia is mine. I pun jumpa Tupperware dealer kat sini. Ohhhh…banyaknya nak beli kat sini yer.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, event, my family, shopping, the boys, weekend stories. Bookmark the permalink.

3 Responses to The Showbags

  1. jana says:

    Salam,hai saya jana,selalu tumpang lalu blog ini,cuma tak pernah tegur tuan rumah blog ini,hari ini tiba-tiba rasa nak tegur pula,bukan apa nampak showbags gambar toys story tu,kalaulah anak yang bongsu saya nampak,wah seronoknya dia,sayang kat Malaysia tak ada macam ini.Terimakasih kerana link blog kak jana diblog Puan Gina.jumpa lagi:)

  2. lily lotus says:

    meriahnya..showbags raya namanya tu 🙂

  3. Liza says:

    wah best, sakan shopping!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s