Demi itu, sekolah ditutup

Minggu lepas, Danish bagi this memo to me..and I was wondering jugak, kenapa pulak sekolah nak tutup…mmg plan nak suruh Danish cuti Jumaat nie sebabkan Raya tapi kenapa yer ?
So, semalam, Daddy Jack pun pi la jumpa cikgu die, nak minta kebenaran pihak sekolah untuk bagi perlepasan hari Jumaat nie and sambil tu, tanyakan jugak kenapa cuti hari nie…rupa-rupanya sekolah ditutup kerana ini….

Staffs dan juga kanak-kanak digalakkan untuk ke Royal Adelaide Show nie…hmmm pelik jugak yer, selalunya kalau kat Malaysia, sekolah ditutup disebabkan hari sukan ataupun cuti peristiwa, tapi pelik pulak kat sini. Oleh demikian, rasanya Daddy Jack pun rasanya nak bawak balik the kids ke sana, ada lah benda yang nak dicari tu…hmm apa bendanya, tak pulak dia beritahu I..agak musykil disitu yer…

This entry was posted in Aussie, education matters, event, my family. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s