Bila kawan datang berkunjung

After balik from beraya di park, we all bergegas balik rumah, nak sambung sessi kemas mengemas dan jugak membuat persiapan untuk menyambut kedatangan Ayu Hairul sekeluarga.

Percaya tak, kelam kabut punya pasal, we all sekeluarga tak sempat nak bersalaman di pagi raya, so lepas sembahyang Jumaat, barulah dapat peluang untuk bersalaman sesama keluarga. Kesian sungguh !

Dalam pukul 4 mcm tu, Ayu Hairul sampai dengan Aiyu Esa, jiran sebelah. Sebenarnya, we all dapat jugak undangan from Kak Azie ke rumahnya, tapi tak sempatlah. Dah malam sangat dah so takut jugak kalau-kalau tuan rumah dan cuci pinggan and nak rehat-rehat pulak. Lain kali, Gina & family datang pulak yer….

Mak-mak bergossip kat depan, bapak-bapak dok lepak bincang psl TV, game dan hal-hal lekai di tv hall. Anak-anak buat apa? anak-anak dok main di merata-rata rumah. Sebenarnya, dah lama nak ajak Ayu Hairol datang rumah, tapi tak berkesempatan. So, raya nie Ayu & family masih ada di sini, so invite datang rumah, lagipun mmg masak banyak sikit.

Advertisements
This entry was posted in Adelaide's gang, all about Raya, Aussie, my family, syawal. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s