Suamiku Mithali

Daddy Jack memang suka mengemas, even masa kat KL pun die yang incahrge bab kema mengemas nie. So, kat sini pun die tak lupakan tugasnya. I suka bila die menolong, tapi awal-awal lagi I cakap, dapur is my territory, so jangan kacau. Pernah sekali tu, die dok kemas dapur, bila time nak masak, I dah tak tahu mana barang-barang yang selalu dipakai…rupanya die dah ubah kedudukannya.

Masa malam raya, die dah tak tahu nak buat apa, so die mintak jugaklah bagi die buat kerja-kerja dapur. I pun tengah mengetuk daging masa tu..itu aje rasanya kerja senang nak bagi kat die. Tapi bila tengok cara ketuk tu, dengan cara duduk, mmg tak ada gaya langsung nak suruh masak ker apa. Tak apalah, janji tolong, kan.

This entry was posted in Aussie, Daddy Jack, family activity, kitchen's stories. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s