Happy Birthday, Ukail

Hari Raya kedua, we all dijemput ke majlis hari jadi Aiyu, Ukail yang ke 2 tahun. Nie first time Aiyu sekeluarga nak buat birthday party untuk Ukail. Kebetulan pulak, raya kedua so rumah terbuka and majlis harijadi sekali. Senang jalan, kan.

Wah !!!! siap ada ballon decoration lagi. Gigih sungguh mama and papa Ukail nak buat birthday celebration yer..minta maaf la yer, jiran sebelah datang lambat sikit sebab Aunty Gina ada hal besar punya. Nanti Aunty Gina ceritakan apa yang hebat and besar sangat tu sampaikan datang rumah Ukail pun yang lambat sekali.

Antara yang datang awal, Kak Azie and Surah. Kak Azie nie sebelum pergi rumah Aiyu, singgah jap garage sale and memang nasib Kak Azie selalu baik bila bab-bab garage sales nie…ada aje barang baik yang die dapat. Kak Azie, apa petua ?

Menu utama adalah Mee Sup…memang sedap. Tambah pulak perut mmg dah tak lalu nak makan makanan ruji Hari Raya, sesekali dapat makan mee sup memang terbaik. Kuih muih yang dibawa para tetamu memang banyak jugak.

Kek sponge yang sungguh sedap, ada pulak lilin yang bermuzik, bersungguh-sungguh betul mama and papa Ukail menjayakan majlis anak tunggal mereka nie.

Hari tu, Ukail macam artis, banyak paparazzi dalam rumah, flash tak henti-henti bernyala. Glamour sungguh Ukail petang tu. Tapi Ukail asyik berkepit ngan nenek aje..mcm tak ada mood.

Mama Ukail pagi-pagi lagi dah cantik-cantik berbaju kurung semua. Kesian Aiyu, buat semuanya..Kak Gina tak menolong apa pun, just datang makan aje. Bertuah betul jiran sebelah nie kan…dahlah datang lambat…

Kanak-kanak yang memeriahkan majlis Ukail. Danish sebelum pergi rumah Aiyu dah practice nak nyanyi lagu birthday, udahnya, harammmmmm…keluar suara pun idak. Mana taknya, asyik pikir nak main aje bila dah jumpa geng.

Mama and Papa Ukail yang berhempas pulas menjayakan majlis birthday Ukail. Bila I masuk dalam rumah, totally diffrent..wah…ada make over session yer. Aiyu and Man, you all memang jiran yang best.

Kebetulan Kak Azie and Surah pun ada, jemput jugaklah depa mai datang rumah. Cuma Kak Azie aje yang sempat singgah, Surah nak ke rumah lain pulak. Next time la yer..tak apa, I tak belajar so bolehlah nak masak-masak untuk tetamu yang datang. Dengan tak sangka-sangka, I buat nasi briyani…ooo hebat la I nie kan..gigih memasak la kat Adelaide nie. Nasi briyani tak cukup set la, ala-ala briyani koboi aje.

After semua tetamu balik, we all berehat sebab kepenatan..sesambil tu layan Cerekarama kat TV..Ehhhhh ???? mana dapat cerekarama yer ? mana lagi, online ler. Nasib baik zaman serba canggih nie, boleh la tgk online aje.

Advertisements
This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s