Lapar punya pasal

We all kan kononnya pikir, nak makan la makanan Malaysia masa kat karbival tu, habis kalau dah beratur sikit punya panjang, mana nak makannya. Daddy Jack memang dah kelaparan yang teramat sangat so singgah jugaklah makan di restoran Urghur. Urghur nie adalah kaum etnik China. Kenapa pilih makanan nie ? Hmmm, entahlah yer..Daddy Jack yang nak merasa makanan kat sini.

Jarang betul Ryan the Lion duduk dalam baby chair nie. Sesekali duduk dalam nie, membuatkan die agak behave jugak…tapi sekejap ajelah kan. Lepas tu, die mengganas kembali. Nasib baik la restoran nie tak ramai orang, kalau tak, sure malu giler.

Both boys suka betul minum Pura Chocolate Milk..sesekali I pun suka juga..air coklat die mmg pure, terasa pekat sangat coklat die. We all start minum masa we all baru sampai, sehinggalah ke hari ini. Pernah cuba brand lain, tapi tak jalanlah.

Danish pun sama jugak. Sebelum pi sekolah, kena minum air nie dulu. Nasib baik sekolah tak boleh bawak air nie, kalau tak, satu hal pulak nak beli yang kotak-kotak kecik. Sekolah cuma benarkan bawak air masak aje.

Antara makanan yang we all order..kebab.

I tak ingat nama makanan nie tapi mcm lamb casserole jugak. Sedap kalau makan dengan roti. Sebelum pergi sini, I tanya Daddy Jack, larat ker nak makan sebabnya a a few friends yang pernah makan sini cakap, portion die besar-besar, sampaikan tak larat nak makan. So, masa order, Daddy jack siap mintak small portion but bila sampai, still melimpah ruah..udahnya, cuit sikit, pastu bungkus bawak balik.

Danish kan memang teringin nak makan satay..tak dapat makan satay Malaysia, dapat makan ala-ala satay pun jadilah. Nanti Mummy buatkan jugaklah satay untuk Danish yer..

This entry was posted in Aussie, eating place, my family, the boys, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Lapar punya pasal

  1. Yan says:

    Salam Gina,sedap tgk kebab tu..Tp kengkadang taste tak sama dgn taste kita kan..But yg penting halal..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s