Nandos pun Nandos la

Daddy Jack teringin sangat nak makan Nandos so kebetulan pulak berdekatan dengan rumah nie ada satu outlet Nandos yang memang Halal, so apa lagi terjahlah.

Nie sijil yang membuktikan all the ayam adalah HALAL dimakan. Ada satu outlet kat City, tapi susahlah sikit, sebab jauh jugaklah. Sini senang, parking pun banyak and FREE pulak tu.

I like the interior, quite cosy and calm. With the wooden decoration, terasa aman la sikit nak makan. Ada satu benda yang buatkan I macam pelik kat Adelaide nie, kenapa tak ramai orang makan kat restoran? Are the Adelaidians prefer makan makanan di rumah or maybe depa suka bungkus, makan kat rumah. Believe it, cuma we all aje yang ada dalam Nandos ni.

Budak kecik nie hanya bertahan selama 10 minit sahaj, lepas tu siap ler berlari sana-sini dalam Nandos. Bila penat, datang kat kite, then makan, pastu lari-lari balik. Macam ayam lepas reban aje gayanya.

Balik sekolah aje, terus naik kereta and pergi makan. Tak sempat nak salin baju pun. After all, bukannya jauh pun.

Die yang present, die yang belanja and die jugaklah yang bayar..hehehehe. Sorry la yer..I banyak hutang you..tunggulah yer..3 tahun lagi, boleh tak? So, I janji akan bawak you makan yang best-best and belikan you something untuk 3 kali birthdays, yer.

Menu Nandos kat sini gak pelik, selalunya kalau kita ambik set, akan dapat 2 side dishes tapi kat sini cuma dapat satu aje. The corn tu sedap sangat, lembut aje isinya.

Tapi yang tak bestnya, the sos they all dah taruk siap-siap, ikut pada tahap kepedasan kita. Kalau kat Malaysia, kita pilih tahap kepedasan, then sos tu kita yang letakkan. Tapi apa-apa pun puas hati dapat jugak makan walaupun hanya Nandos.

Ehhhh !!!! ada burger ? Haah, pelik kan? Chicken burger for Danish and Ryan, itupun tak habis.

This entry was posted in Aussie, eating place, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nandos pun Nandos la

  1. Yan says:

    Salam Gina,Nandos kan dari Malaysia kan?

  2. atty's says:

    wuwuwu..kty nengok pun jadi terliur..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s