Sanggup tu

Nie cerita sehari sebelum raya. Daddy Jack and Danish shared a same interest….sports, ant kind of sport except Golf..so far belum nampak lagi ke arah golf. Kebetulan di Adelaide nie pun adalah satu team soccer, Adelaide United. Apa lagi, memang they all suka la. Daddy Jack pulak rajin bukak website team nie untuk mengetahui perkembangan semasa dan juga their games. And entah macamana, Daddy Jack found out that the team ada meet the fans at The Royal Adelaide Show on a day before raya. Apa lagi, bergegas la we all ke Royal Show buat kali keduanya. Sebelum tu, siap singgah kedai sukan jap semata-mata nak beli jersey nie, and khas untuk pemain favourite Danish untuk sign atas baju nie sahaja, yer.

Sessi bertemu peminat nie ada 2 sessi, pertama pukul 10.30 pagi -12.30 tghari. Untuk sessi pertama nie, tak ada pemain yang Danish minat tu, just a few fottballers only but still they playing the same team, Adelaide United. Since I tak berapa nak kenal siapa pemainnya, so I just jadi camerawoman ajelah.

Punyalah senang nak bergambar dengan the footballer, sampaikan banyak benda yang boleh ditandatangan dengan selesa. Tak macam we all jumpa Manchester United’s players dulu..mak aii, sampai kena beratur, dahlah tu kena berebut apa bagai. Demi nak jumpa Manchester United player, Daddy Jack sanggup tinggal dekat hotel sama dengan pemain bolanya at Mandarin Oriental.

Sini keadaan sungguh berbeza la…pemain punyalah ramah, sampaikan siap boleh borak-borak lagi. Lepas tu, Daddy Jack pulak tahu serba sedikit pasal team nie, apalagi, macam dah lama kenal la. Lepas aje we all selesai dengan first session, nak tunggu session kedua pulak, start at 1.30pm. Dalam hati I, Allah ajelah yang tahu. Bukannya apa, nak masak untuk makanan rayanya pulak bila balik nanti.

Sementara menunggu, ada disediakan soccer table kat sini. Danish pun ambik kesempatan jugaklah main dengan a fews anak-anak Mat salleh nie. They all mg sporting jugaklah, tak kisah, siap ada tolak ansur lagi.

Sessi kedua bermula, we all orang pertama tunggu and beratur untuk meet the players..walaupun orang tak ramai.

Nie favourite player Danish, Flores namanya. He’s Argentinian and tak dapat main untuk Argentina, so membawa diri untuk main di Australia. Handsome, kan orangnya.

Antara barang yang ditandatangan, t-shirt and bola. Itu baru sikit, ada jersey and they all bagi poster dan juga sticker.

Nielah pemain untuk sessi kedua, Masa sessi pertama, Ryan the Lion tido so tak dapatlah nak bergambar, masa nie die jaga, so bergambar la sekali.

And demi minat jugak, we all registerkan Danish at Adelaide United Soccer School. Part of his activity here. I bukannya nak trained Danish to be a footballer, at least ada jugaklah pengalaman bermain bolasepak di negara orang ini untuk memenuhkan masa lapang aje.

This entry was posted in Aussie, Danish, interest, my family. Bookmark the permalink.

One Response to Sanggup tu

  1. deAnza-wAnda says:

    huhuhu best nye.. btw pn gina send my regard kt mamat ensem 2 eyh.. i like…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s