Cubaan pertama

Masa pi Malaysian Carnival hari tu, dapatlah jugak merasa makan tau fu fa. Tapi kat sana dapat makan yang air gulanya warna putih. I prefer makan dengan air gula merah..sedap sekali. So as I said before, kalau terasa nak makan, semuanya kena buat sendiri, kan so pergi Asian Groceries, cari kacang soya and gypsum powder untuk buat tau fu fa.

Nie la hasilnya, air soya dan juga tau fu fa berkuah air gula merah. Air soya tu okay, superb tapi tang tau fu fah tu mcm tak berapa nak menjadi…tak aperlah untuk tekak sendiri, so makan ajelah kan.

Teringin nak makan ribs macam kat Tony Roma’s so gagahkan juga untuk membuatnya. Bolehlah, kan asalkan ada rasanya. Hmm, lepas nie teringin nak makan apa pulak gamaknya yer? And my cooking skills is getting much better each day, nampaknya.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, cooking, myself. Bookmark the permalink.

4 Responses to Cubaan pertama

  1. best jugak kan bila duk jauh2 ni..cooking skill dpat dipertingkatkan 🙂 lagi satu kalo duk jauh ngan mak, kena buat sendirik jugak 😛

  2. atty's says:

    bila nak dpt rasa masakan gina nieh …

  3. Elyn_Sani says:

    cayala gina skills memasak u makin bagus!!! teringin nk rase u masak….

  4. Liza says:

    very good gina, sgt creative skrg, and the food you cooked look so sedap!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s