Mee Kari pulak

After beraya di rumah Ayu Hairul, bergegas pulak ke rumah another friend of mine, Ku Surah. Rumah die dekat aje ngan rumah I Kat rumah Surah nie, dijamu pulak dengan mee kari from Utara. Memang marvellous sungguh la..kuah kari yang pedas dan pekat, terbaik sungguh.

Antara yang terawal sampai, Kak Azie & family sebab we all berkonvoi sama-sama from rumah Ayu lagi. Masa sampai, semuanya dok melepak dulu, even tuan rumah pelawa makan pun, terpaksa tunggu sat sebabnya perut masih kenyang makan di rumah Ayu.

Tetapi para tetamu tak terus pi makan mee kari, tapi mulut duk krup krap, krup ktap apa bagai, tangan pun tak henti-henti mengambilnya..apakah itu ?

Hahahahah..tetamu duk ralit makan tempeyek and kuih ros, yang diimport khas from Malaysia. Selalunya, mmg menjadi kebiasaan la kan, kuih kering mcm nie yang menjadi pujaan para tetamu as a snack before makan yang berat-berat sikit.
So, bila dah habis sessi kunyah mengunyah, semuanya menyerang mee kari yang super duper sedap tu. And tuan rumah, tak ada dalam gambar sebabnya dok sibuk memasak, tambah lauk pauk apa bagai di dapur.

Semua kaum Ibu dok ralit makan mee kari nie..and I was wondering, mana pi anak-anak dan para bapa yer. Dalam rumah yang makan nie hanyalah kaum Ibu sahaja.

Bila dah jumpa member-member tu, apalagi dok layan main bola kar backyard la. Rumah Surah backyard die sangat besar so, puaslah budak-budak main bola kat belakang nie. I cant imagine kalau I duduk rumah ada backyard kat belakang nie, mana nak maintain dalam and luar rumah lagi. Even duduk rumah yang sekangkang kera nie pun, rasa macam nak terpengsan dibuatnya.

Ryan the Lion sekarang nie suka sangat la kawan dengan Kak Yaya, anak Kak Azie. Kalau ada Kak Yaya, seronok main. Kak Yaya pun rajin melayan Ryan main.

The Abah’s gang..ooohhh melepak luar rupanya. Tapi kan, jarang nampak geng-geng abah nie melepak sambil hisap rokok. Adakah semua pelajar PHD di Aussie tak merokok ataupun harga rokok mahal? So, kena tahankan sikit gian tu.

This entry was posted in Adelaide's gang, all about Raya, Aussie, makan-makan, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

One Response to Mee Kari pulak

  1. Liza says:

    somehow after reading many of your entries, macam raya kat sana lagik happening from here…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s