Minggu gantung periuk

I kategorikan weekend lepas sebagai minggu gantung periuk. I have to attend 4 open house on weekend lepas so, mmg tak payah masak la. Sampai rumah pun perut masih kenyang dengan segalan makanan-makanan yang sedap-sedap sangat. On Sunday, Kak As menjemput kami sekeluarga ke rumahnya. Nie kali pertama pergi rumah Kak As. Dah pernah ajak, tapi ada aje halangannya. So, kali nie tak boleh lah tidak, lagipun nak beraya jugak.

Perut pun memang lapar sebabnya hanya makan toast and egg aje sebelum ke mari. Sesampainya aje ke rumah Kak As, tengok ada nasi minyak, apa lagi menyenseng lengan ler kiter. Tambah pulak dah lama tak makan nasi minyak. Ditambah pulak dengan ayam masak merah yang agak pedas tapi sedap tu..perghhhh sungguh terangkat.

Masuk rumah Kak As, ingatkan nak lepak dalam rumah aje, tapi tengok mcm dah tak muat, so just jumpa jap member-member, salam-salam and then lepak kat bawah. Lagipun all the foods semuanya dibawah, so tak perlulah keluar masuk untuk ambik makanan.

Lagipun all the kids tengah dok melepak tengok CD cerita apa tah, tapi rasanya cerita Melayu, so semuanya macam agak terpegun agaknya dapat tgk cerita Melayu kat Adelaide nie.

My Adelaide’s gang..jarang berjumpa, tapi bila dah jumpa, macam-macam cerita la yang keluar, garage sales, open market, masak-masak dll lah.

Hahahaha,,,Mak buyung, Efa.Sedap nampak die makan. Berselera sungguhlah. So, tak perlulah risau bab-bab makan kat sini. Terasa macam kat Malaysia jugak. Ayu Hairul pulak dok menghitung hari nak balik Malaysia aje yer.

I duduk kat bawah sambil-sambil menengokkan the boys jugak. Dengan cuaca yang elok dan agak panas, so baguslah berjemur sikit. Sambil tu, kena jugak suapkan they all makan. Kalau dah jumpa geng tu, mana nak makannya. Kena paksa jugak, adalah.

Abah’s gang as usual, melepak luar sambil pekena air Nescafe panas. Kak As punya Nescafe mmg kaw-kaw la. Puas minum.

We all lepak rumah Kak As tak lama pun, dalam sejam lebih jugak sebabnya nak ke open house yang lain pulak. Apa pulak juadah yang menanti kami yer ?

This entry was posted in Adelaide's gang, all about Raya, Aussie, makan-makan, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

3 Responses to Minggu gantung periuk

  1. ainilazwa says:

    saya xgantung periuk pun lagi tahun ni..busy memanjang..harap2 boleh terbang kt adelaide gantung periuk rumah pn gina..hahhaaBerangan lebih saya ni..tibe2 terasa nak berpacaran dengan ryan..hahhahaBoleh x puan?Comel gilsss!!

  2. atty's says:

    baca entry gina..rasanya meriah lagi gina raya .kt sana byk open house..kty tak berpeluang sgt g open house taun nie..bz ngn keje..kalo g pun sanak sedara bawak mak kty ..

  3. mummysyafie says:

    mak ai..tajuk entry sesuatuh ok. baca tajuk je dah leh tahu apa kejadian nyasuka tengok kids leh main kat kawasan yang luas camni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s