Yun’s Place

Rumah kedua yang we all serbu, jauh sikit dari rumah Kak As tapi bila dah diundang, kenalah pergi. Nanti kesian tuan rumah, kan. Lagipun, nak jugak berkenal-kenalan dengan lebih mesra lagi dengan tuan rumah. Kat rumah Yun, kami dijamu dengan Buhun Sup, BBQ Chicken and beberap lauk pauk yang lain. Supnya sungguh sedap. Even Ryan the Lion pun suka makan dengan nasi impit.

Nie la Yun, tuan rumahnya. First time datang rumah Yun, selalunya berjumpa di majlis-majlis aje. Thanks Yun sebab sudi menjemput kami sekeluarga, walaupun short notice. Tak sempat nak berborak-borak panjang sebab kesian tengok Yun macam lipas kudung untuk memastikan semuanya in order. Somehow, I can’t believe that sesiapa yang membuat open house di Adelaide nie, memasak all the makanan dengan kudrat sendiri, tak ada bantuan sesiapa pun..semuanya dibuat dengan sendiri yer. Hebat, kan ?

Me with some friends here, Muli and Ayu Hairul. Sesekali berjumpa, macam-macam jugaklah cerita yang keluar. Sini mana ada masa nak melepak, banyak kekangannya kalau nak ajak melepak. Paling kuat nak melepak pun kena pi rumah masing-masing ler.
Rumah Yun terletak ditepi jalan besar, so the kids kenalah diperhatikan. Kang terlepas pulak ke jalan besar nun. So far, rasa seronok jugak tengok rumah ada kawasan untuk kanak-kanak bermain, kan?

Bila rumah ada kawasan lapang, nak buat makan-makan pun best, so tetamu taklah rasa tak selesa apa bagai. Macam rumah kecik macam I, terpaksa buat berperingkat-peringkat.

Rasanya sessi BBQ nie akan menjangkit di mana-mana jugak di rumah my Adelaide’s gang. Nie kali kedua berBBQ. Syok jugak sesekali berBBQ nie, kan. Lama sikit boleh melepak-lepak. I was thinking of getting one of the pit.

All the makanan letak kat luar, so dalam rumah hanya untuk melepak annd bersembang aje. Tak adalah berkecah dalam rumah. Bagus jugak idea Yun nie.

This entry was posted in Adelaide's gang, all about Raya, Aussie, makan-makan, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

2 Responses to Yun’s Place

  1. Liza says:

    liza pun every weekend tak payah masak, ada jer jemputan, dari lunch sampai ler dinner…alhamdulilah

  2. mummysyafie says:

    kira uols kat sana akan buat gath every wikend ke dear? atlis ada pengubat rindu ngan family kat sini kan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s