Berbuka puasa

Buat pertama kalinya aku berbuka puasa di Kuantan…masa aku balik dari bandar Kuantan, rupa-rupanya org rumah sibuk menyediakan juadah untuk berbuka. Antara menunya adalah sizzling mee, cekodok pisang, pengat pisang dll lagi. Adik lelaki ku sibuk nak makan kambing panggang so itu antara menunya jugaklah.

Our bibiks tgh sibuk menyediakan juadah berbuka. Yang baju oren tu adalah bibik pakcik ku. Keluarga pakcikku, iaitu adik Ibu yang bongsu beraya ngan we all kat Kuantan nie. Memandangkan nenek aku sakit dan we all bawak die balik Kuantan, so pakcikku pun ikutlah sekali beraya disini.

Adikku yang no 2, Kak Nyah sibuk memanggang kambing di samping memenuhi permintaan adik bongsuku, Hannan untuk buat kastard.

Nie la satu-satunya adik lelakiku, Hannan…sekarang nie tgh blajar kat Segi College Subang

Tengah sibuk2 tu, Daddy Jack melayan Danish ngan new toy yang we all beli masa kat East Coast Mall tadi.

Ni lah adik Ibu yang bongsu…we all panggil die Ayah Da which stands for Ayah Muda la…anak 3…manager kat CIMB Aviva Kuala Lumpur.

Adikku yang no 4, Didi…sekarang keje as a shoe designer at Lewre KL


Antara juadah berbuka puasa untuk hari-hari yang terakhir…nampak menyelerakan.

Advertisements
This entry was posted in family feast, Kuantan, my big family, my family, ramadhan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s